Links

"Want to increase visitor traffic and your web popularity quickly and unlimited ...? Let me ..., I'll do it for you FREE ...!.. Click here-1 and here-2"
0 tukang komen


Burung Cenderawasih ialah sejenis burung dalam keluarga Paradisaeidae susunan Passeriformes. Ia terdapat di kawasan Australasia timur Indonesia, New Guinea dan tenggara Australia. Ahli keluarga ini terkenal kerana bulu pelepahnya yang dimiliki oleh burung jantan kebanyakan spesies, yang digunakan bagi menarik burung betina ketika musim mengawan. Kebanyakan spesies turut mempunyai bulu pelepah yang amat panjang dan berambu menjulur dari ekor, sayap atau kepala. Sungguhpun memiliki jambul yang menyerlah, dari segi anatomi ia tergolong dalam burung berkicau primitif.

Yang paling terkenal kerana bulu mereka adalah spesies genus Paradisaea, termasuk spesies jenis burung Cenderawasih Besar, Paradisaea apoda. Spesies ini digambarkan dari contoh yang dibawa balik ke Eropah dari ekspedisi perdagangan. Spesimen ini disediakan oleh pedagang tempatan dengan membuang kaki dan sayap mereka, yang mendorong kepada kepercayaan bahawa burung ini tidak pernah hinggap tetapi kekal terapung oleh bulu mereka. Ini memberikan nama Inggeris mereka "Burung syurga - birds of paradise" dan nama saintifik apoda - tanpa kaki.

Kebanyakan spesies memiliki upacara mengawan yang rumit, dengan spesies Paradisaea mempunyai sistem mengawan jenis Lek. Yang lain, seperti spesies Cicinnurus dan Parotia, mempunyai tarian mengawan yang khusus, dengan spesies menggayakan jambul dalam gaya tarian ballet tutu yang merupakan tabiat yang mengkagumkan bagi burung kerana persamaan secara tidak sengaja dengan tarian hula dan limbo.

0 tukang komen




ni yang berlaku kepada kanak-kanak di gaza mereka terpaksa bertempiaran lari ada juga yang terkorban inikah yang petut berlaku kaepada anak-anak di gaza ini... sama-sama kita renung2kan dan pikir2kan

0 tukang komen




gmbar dari google

ini lah rumah ibadat untuk orang yang beragama islam kiranya dalam islam ini rumah ibadatnya pelbagai bentuk dan rupa mengikut sesebuah negara..so hayatilah gambar diatas

0 tukang komen



adakah ini yang sepatutnya kita lakukan kalau ya.. katak takpa kalau tidak kita renung-renungla sejenak sebelum ia menjadikan orang mengatakan bahawa anda ini memelihara binatang haram..
binatang haram adalah salah disisi islam apabila ia di pegang malah dicium atau disayanggi sanggup ka anda samak..pikir la sendiri..
has dari pokcik,...

0 tukang komen





imeg from google
asalamualaikum... bagi orang islam kita digalakan memberi salam dan menjawab salam keran apengertian salam adalah kita mendoa orang yang kita berikan salam tersebut..maka akan di jawab pula memberi maksud yang sama iaitu kedua-keduanya bermaksud aku mendoakan kamu...dan mereka yang menjawap pula yang bermaksud aku mendoakan kamu juga...
hendaklah kita memberi salam dengan hati yang ikhlas...
semoga lakukan nya dirumah dengan penuh ikhlas..

0 tukang komen

jangan jadikan diri kamu seperti ini kerana ia akan menjadikan kamu selangkah ke neraka...
lagi pun apa guna kamu bergosip bukan dapat menanbahkan ilmu pengetahuaanpun...
kalau gosip anda tu benda yang berfaedah tak pela jugak...ni pasal artis la pasal itu dan ini...
yang pokcik tak tahan tu apa bila kamu bergosip kemungkinan kamu akan terfitnah seseorang yang tak bersalah bukan kah itu akan membawa kamu selangkah keneraka betul tak......
jadi korang pikir la sendiri...lagi satu sebelum pokcik terlupa... siap ada laman gosip dekat internet puh dahat.......

0 tukang komen


jadikan diri anda atau ahli keluarga anda seperti ini INSHAALLAH..selamat dunia dan akhirat........

0 tukang komen

ni la yang di katakan coca cola yang sebenarnya makan orang islam kita sendiri jadi disebabkan hal ini sama-sama kita kata benci kepada benda yang menghina islam.....
semoga ALLAH sentiasa membimbing kita kearah jalan yang di redoi.... inshaallh........

0 tukang komen

naga klau ikiut kajian la pokcik rasa macam tak hujud(ada) tapi kalau korang ada benda apa mengenai naga ini komel je kat pokcik punya cite ni

0 tukang komen


inilah yang patut kita lakukan adakah kita seorang yang kebal dan tidak takut akn azam ALLAH
jadi memohon la taubat dari ALLAH sementara pintu taubat masih terbuka....semoga tuhan yang esa dapat mengampunkan dosamu insan...

0 tukang komen

sama kita membentras sex luar nikah semoga ALLAH ada di sisi kita mengukuhkan iman
INSHAALLAH

0 tukang komen


video ni pokcik letak sebab nak bagi pendedahan kepada korang tentang sikap manusia yang mengalahkan binatang(haiwan)

0 tukang komen


tonton tau

0 tukang komen


jangan biarkan rumah anda di penuhi dengan sampah sarap kerana ia akan mendekatkan anda dengan syaitan ni rojim(syaitan yang di rejam)

0 tukang komen



ni wajah firaun yang di kaji oleh ahli sains handalan

0 tukang komen


pokcik ni belajar silat lincah tau tapi x la hebat sanggat kena pukul sekali dengan kawan pokcik rasa nak nagis la jugak kuat tapi kita kene bertahan sebab silat adalah seni pertahankan diri

0 tukang komen

ni untuk memudahkan korang bagi mempelajari jawi...huhuhahaha bkan nak hina korang tapi mengajar...

0 tukang komen


ingat jadila seorang insan yang baik budi pekerti serta tidak mendedahkan auratnya

0 tukang komen

sekarang korang buat pilihan menjadi orang yang baik ke sebaliknya..

0 tukang komen

apa pendapat korang kalau umat islam pakai tatoo macam ni dah la bertulisan jawi lagipun benda ni boleh memalukan umat islam tak kiralah pakai tatoo apa pun...

0 tukang komen


kalau pokcik nak cakap facebook korang tak ada mestila x logikkan sebab sekarang dunia dah maju tahap gaban..jadi kalau ada sapa2 yang ada facebook tu add la pokcik sekali...
huhuhuhu peromot diri sendirila pulak....add kat email ni tau gila_spot@yahoo.com

0 tukang komen

kalau nampak logo ni berhati-hati kerana akan membawa maut kepada peminumnya....

0 tukang komen

hukum maemaki perwarna rambut adalah haram didalam islam sama sekali..
hal ini kerana kita manusia telah mengubah ciptaan ALLAH taala..
dari pada kita merwarnakan rambut dengan warna yang pokcik letak dekat atas ni baik kita bersyukur kepada ALLAH kerana memberikan kita warna rambut yang cantik iaitu hitam dan akan menjadi putih apabila tua....kelak....

0 tukang komen



di ambil has dari google


hukum memakai anting_anting adalah haram dalam islam bagi kaum lelaki kerana ia akan menyerupai perempuan... dan anda akan mendapat dosa atas tindakan anda tersebut...
jika anda memakai perkara tersebut cepat-cepat la tanggal dan memohon ampun....
inshaallah ALLAH akan mengampunkan dosanya....

0 tukang komen


urutan adalah satu jenis teknik bagi mengubati penyakit sendi dan banyak lagi
gambar ini pokcik ambil has dari google img tau..
so harga la ia...

0 tukang komen






gambar ini pokcik ambil has dari google..
gambar ni sebenarnya saje pokcik letak kerana nak tunjuk kat korang macam mana bentuk rumah orang dulu dan kita boleh bezakan diantara rumah dulu dengan rumah korang yang moden two...

0 tukang komen



amalkan doa ni dalam hidup semoga diberkati ALLAH S.W.T
amin

0 tukang komen

selamatkan gaza..
ALLAH HU AKBAR..
ALLAH HU AKBAR..
ALLAH HU AKBAR

0 tukang komen

mengikut kan dalam islam hukum bunuh diri adalah dilaknat ALLAH S.W.T..
jadi untuk mengelakan berlakunya perkara yang akan dilaknat ALLAH maka kita mestilah
berpegang kepada perinsip amal makruf nahi mungkar ataupun menyuruh kebaikan mencegah kemungkaran....
semoga kita akan berada di sisi ALLAH....
jadi bagi menjedarkan diri kita maka lebih baik kita menadah tanggan memohon ampun kepada ALLAH yang MahaEsa dan Maha Pengampun segala dosa umatnya yang disayanginya...
bismillah..
ya ALLAh tuhan mencipta langit dan bumi aku disini ingi memoho ampun kepada mu...
agar aku dapat melangkah kejalan mu..
yang dilalui oleh orang yang beriman kepada mu..
ya ALLAH yang maha pengampun ampunkan lah dosa aku....
amin...

0 tukang komen


pic diambil has dari google img


ni akan terjadi jiga seseorang lelaki mahu pun wanita merokok..
hal ini akan megakibatkan kanser..
mengikut islam merokok adalah sesuatu gejala yang merosakkan sendiri....
bagi menanbah ilmu pengetahuaan merokok adalah satu gejala yang menjadikan kita seorang yang baiki iaitu memberi makan kepada jin...
jadi kita fikir la nak memberi makan pada jin ke jagan merokok.....
semoga ALLAH melindung kalian semua..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
2010 +_قصة حياة_+ | Blog templates - Themes by raycreationsindia | Blogger Template by Blogger Template Place | supported by Blogger Tools